DIY Body Butter

Häromnatten när jag inte kunde sova för att jag var så torr så det kliade så fruktansvärt i armar och ben så googlade jag olika Body Butters. Jag ville gärna ha ett ekologiskt, men, de är för fan svindyra! :O
Så då googlade jag helt enkelt om det var möjligt att göra ett eget och var beredd på att hitta massa komplicerade recept. Det fanns det gott om men det fanns också några enkla. Så väldigt spontant, och lite desperat, beställde jag hem ingredienser och väntade ivrigt.

Igår kom äntligen paketet!

DSC_1932

Alla dessa ingredienser skulle mätas upp och sen bara vispas ihop till ett fluffigt Body Butter. Använde skålar och visp som jag redan hade hemma, tyckte det var onödigt att köpa nya saker till det eftersom jag inte visste om jag skulle tycka det var kul.

DSC_1953

Om du är nyfiken eller sugen på att göra själv så finns receptet här.

Det färdiga resultatet:

DSC_1963DSC_1977

Den känns lite grynig men smälter snabbt på huden så jag tycker inte det är något att bry sig om. Dessutom blir jag så len så jag är nöjd! Och kliandet är borta.

Eftersom jag inte hade i någon eterisk olja så är den i princip doftfri. Så nu har jag tre små fina burkar plus en halvfull gammal syltburk för det blev mer än vad receptet sa. Det var så roligt att göra och det blir kanske några julklappar med såna här burkar i år hehe. Dessutom har jag nu en ny hobby – kul!

DSC_1965

Tack för att du var här!

Ta hand om dig 🙂
/Veronica

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: